Dedičské konanie a spory v rodine
Ahojte, riešime teraz v rodine dosť nepríjemnú vec ohľadom dedičstva po starom otcovi. Bohužiaľ, ako to už býva, peniaze a majetok vedia rozhádať aj najbližších. Ide o dom a nejaké pozemky, pričom jeden z dedičov si nárokuje viac, než mu patrí podľa zákona, a začína to byť fakt vyostrené. Máte niekto skúsenosť s tým, že ste si na dedičské konanie vzali vlastného právnika, aby dohliadol na spravodlivé rozdelenie? Notár mi príde taký neutrálny, ale ja by som chcela mať niekoho, kto bude hájiť priamo moje záujmy. Oplatí sa to vôbec, alebo mám veriť, že to notár rozdelí správne?
7 vistas

Úprimne? Ak sú v rodine konflikty, vlastný právnik je nutnosť. Notár síce postupuje podľa zákona, ale nerieši detaily, ktoré môžu byť vo váš prospech (napríklad započítanie darov, ktoré niekto dostal za života a podobne). Ja som mal podobný spor so sesternicou a veľmi mi pomohla konzultácia v https://pravnikov-sk.com/ Pripravili mi všetky podklady a argumenty pre notára a zrazu sa aj druhá strana začala správať rozumnejšie, keď videli, že mám právne zastúpenie. Niekedy stačí, že tam ten právnik len je, a tie emócie trochu opadnú. Určite si tam aspoň zavolajte na konzultáciu.